24 ноември 2013 г.

Картофена салата с царевица, краставица и лук

Вечерята беше почти готова, беше ред на салатката. Сезонът на туршийките е, и тъкмо когато се запътих към буркана с царската туршия, мернах 3 сварени картофа от сутринта. Реших, че може този път да заменя туршията с картофена салатка. Докато белих картофите обаче, реших да разнообразя обикновената картофена салата, и да добавя и още нещо. И така се получи тази красива и вкусна салата.


Ето какво ще ви е необходимо, за да си я приготвите:

1 средно голяма глава лук
3 средно големи картофа (варени)
1/2 ч.ч. царевица
1/2  краставица
връзка магданоз
3 резена лимон
олио, оцет и сол на вкус


СТЪПКИ:

1. Обелете и нарежете сварените картофи на малки кубчета, като за мусака.

 2. Лукът нарежете на тънки шайби,  краставицата на малки кубчета, а магданоза накъсайте.


3. В подходащя купа сложете нарязаните картофи, краставицата, лука, царевицата и магданоза.

Овкусете според вкуса ви със сол, олио (или зехтин) и съвсем малко оцет. Разбъркайте леко салатата и сложете в подходяща чиния, а резените лимон поставете отгоре. Поднесете с любов и усмивка! Лимонът се изцежда върху салатата, и вече е готова за дегустация.


Няма коментари:

Публикуване на коментар