25 ноември 2013 г.

Облечени яйца

Когато реших да правя тези яйца, се замислих, дали въобще да започвам. У дома най-често каймата се консумира под формата на кюфтета, а ястия от рода на руло "Стефани" и подобни комбинации, много не се приемат. Но очаквах гости, и реших да направя така наречените облечени яйца, и с радост споделям, че се приеха много добре!


Приготвят се бързо, ефектни и вкусни.

Ето какво е нужно за тях:

9 броя яйца
500 гр. кайма
250 гр. галета
сол, черен пипер млян,
чубрица на вкус

Приготвянето е твърде лесно и не би затруднило никого от вас. 

СТЪПКИ:

1. Сваряваме 8 яйца (трябва да са твърдо сварени). Обелваме ги и ги оставяме настрани.
2. Приготвяме си каймата, като чукваме в нея едно сурово яйце, добавяме чубрица, черен пипер и сол (може да добавите и подправки според вашите предпочитания).
3. След като каймата е добре омесена, я разделяме на 8 топчета. Разстиламе топчетата по дланта на ръката и във всяко топче слагаме по едно от сварените яйца.


4. Хубаво "обличаме" яйцата в кайма, така че да няма непокрито място. Овалваме в галета готовите "облечени" яйца и ги слагаме върху хартия за печене на 180 С до готовност.


 Ами това е! 
Една чудесна гарнитура (или основно) с добавка прясна салатка от вас! 



 Да ви е сладко!




Няма коментари:

Публикуване на коментар