3 декември 2013 г.

Овесени бисквити

Набързо измислени и още по-бързо приготвени :)
Вкусно допълнение към кафето или чая :)





Продукти:


1 и 1/2  ч.ч. фини овесени ядки
1/2  ч.ч. белени слънчогледови семки
1/2 ч.ч. до 1 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
1 ч.л. бакпулвер
1 с.л. канела
1 ч.ч. разтопено масло (или олио)
2 броя яйца
3 ч.ч. брашно 



СТЪПКИ:


1. Разбиваме яйцата с разтопеното масло. Прибавяме захарта и отново разбъркваме добре.
2.  Към сместа последователно добавяме меда, канелата, овесените ядки, белените семки и накрая пресятото брашно с бакпулвера. 
3.Получава се средно гъста лепкава смес, която оставяме в хладилника за около 30-40 минути.
4. В тавичка застлана с хартия за печене с помоща на лъжица загребваме от сместа. Между бисквитките се оставя разстояние, тъй като при печенето се надуват.



5. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване.



 След като се опекат се оставят за кратко върху хартията, а после върху метална решетка да изстинат. 





Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар