22 декември 2013 г.

Орехови меденки

Обичате ли меденки? В блога имам една страхотна рецепта за тях, стават вълшебно вкусни, слепени с мармалад или не, резултата е превъзходен. А ако добавим и малко орехи стават пък още по-вкусни! Опитайте!!



Продукти:
 
3 яйца
1  ч.ч. захар
1  ч.ч. олио
1 с.л. канела
1  ч.л. сода за хляб
3 с.л. мед
2 ч.ч. орехи (смлени или счукани на дребно)
2 ч.ч. брашно


 СТЪПКИ:

1. В подходяща купа чукваме яйцето и прибавяме захарта, объркваме добре с вилица.
2. Прибавяме олиото, канелата, меда и орехите. Объркваме всичко добре отново с вилица (или лъжица).
3. Пресяваме си брашното и го добавяме по-малко към сместа, заедно със содата.
4. Объркваме добре всичко, получава се лепкаво тесто. Ако е твърде лепкаво добавете още малко брашно, най-много още 1 ч.ч. Оставяме го в хладилника за 30 минути да стегне.
5. От стегнатото тесто оформяме топчета малко по-малки от орех и ги нареждаме в тавичка покрита с хартия за печене. 
6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса, до зачервяване. Внимавайте, защото можете бързо да ги изгорите, опичат се бързо.
7. Оставете ги за кратко върху хартията за печене и ги оваляйте в пудра захар. 




Да ви е сладко и празнично!!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар