1 януари 2014 г.

Руло "Снежно покривче"


 ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА 2014 ГОДИНА, ДА Е ЗДРАВА, УСПЕШНА И БЛАГОДАТНА, ВКУСНА И НЕЗАБРАВИМА!

Това е първият ми пост за новата година и се надявам всеки, който посети блога ми (или страничката на Кулинарна Авантюра във фейсбук) да бъде винаги приятно и вкусно изненадан, ще се радвам ако споделяте своите идеи, коментирате или да ми бъдете полезни с ценни съвети :)
БЛАГОДАРЯ, ЧЕ ВИ ИМАМ! 

НАЗДРАВЕ!


Това снежно и вкусно покривче бе едно от последните сладки неща, които направих за 2013 година. Ще я запомня с много хубави моменти и осъществени мечти, с много нови приятели и хубави хора.
Всъщност до сега, макар и чудно да ви изглежда това, не съм правила такова руло. Успях да спася един пакет бисквити "Закуска" от децата :) и бързо го оползотворих! Едва го опазих да престои няколко часа, за да омекне, след което беше нападнато и изядено за минутки :)



За това руло са ви необходими:

1 малък пакет бисквити "Закуска" (а може и голям)
1 банан
200 мл. течна сладкарска сметана
около 200 г. шипков мармалад (или по ваш избор гъст мармалад)
прясно мляко (или компот) за потапяне на бисквитите)
кокосови зелени пръчици за украса (в моя случай)

Сглобяването е ясно на всички, но все пак ето реда на моето:

СТЪПКИ:

1. Снежното покривче се оформя с помощта на алуминиево фолио, за целта върху подходящ правоъгълен поднос (или подложка) си поставяте достатъчно голямо парче фолио.
2. Върху него започваме да редим бисквитите, предварително напоени за кратко в прясно мляко (или компот).
3. Редят се три реда и четири  колони (или повече в зависимост от броя на бисквитите).
Върху първата основа от бисквити внимателно нанесете слой от мармалада. Редите върху него втората основа от останалите бисквити, също напоени в прясно мляко.
4. По същият начин намазвате с мармалад отгоре.
5. Разбиваме си сметаната. Върху средният ред бисквити по дължина слагаме малко сметана, отгоре банана, и пак сметана.
6. Повдигаме внимателно двата края на фолиото и оформяме триъгълник.
7. Украсяваме с останалата сметана, като покриваме отвсякъде рулото, поръсваме със зелени кокосови стърготини.



8. Необходимо е рулото да престои поне 5-6 часа, за да омекне, а после нападайте смело.


Да ви е вкусно :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар