1 юни 2014 г.

Плодово желирано кисело мляко с ягодки


 ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ ДЕЧИЦА !!!




Имаме си две прекрасни дъщери, усмихнати, слънчеви и умни дечица! Пожелавам си да са ни живи и здрави, и едно безгрижно незабравимо щастливо детство! Честит празник слънчица мои!


Обичате ли желирани десерти! С желатин можете да направите чудни сладкиши и украси. Предлагам ви един по-различен десерт, калоричен, но по-лекичък и подходящ за всеки ден. Можете да включите и децата, или пък да им позволите сами да го направят (разбира се под ваше наблюдение :smile1:  ).



 
Продукти:

1 кофичка (400г.) краве кисело мляко (2%)
150 г. захар (или малко повече ако искате да е по-сладко)
1 пак. желатин (7г.)
пресни ягоди (около 1 ч.ч.)


СТЪПКИ:


1. Изсипваме желатина в 100 мл. вода, за да набъбне за около 10 минути.
2. През това време разбиваме киселото мляко със захарта.
  
3. Разтваряме на водна баня, вече набъбналия желатин (или за няколко секунди в микровълнова фурна).
4. Смесваме желатина с млякото и разтворената в него захар, разбъркваме добре и разпределяме в купички, форми за мъфини или в моите любими кутийки от пастет.  
Добавиме дребни цели (или нарязани на половинки) пресни ягоди (или плодове според сезона, а може и от консерва) и притискам леко.
Оставяме в хладилника да стегне най-малко за 2 часа или още по-добре - за цяло денонощие.
По желание можете да добавите бисквитена основа най-отгоре (кръгла бисквита или натрошени бисквити смесени с масло и захар), но след час-два след като млякото е престояло в хладилника.
5. Преди консумация поставяме купичките за секунди в топла вода и ги обръщаме в десертна чинийка. А може и направо да си го хапвате от купичките.

По желание може да декорирате с парче плод, кокосови, шоколадови пръчици, топинг, сладко или каквото имате под ръка, според сезона.



Весел и усмихнат празник  :smile1:

Няма коментари:

Публикуване на коментар