25 януари 2014 г.

Салата от печени чушки, чесън и магданоз

Няма да откривам топлата вода :), но тази салатка е толкова любима, особено през зимата. Мирисът на печените чушки, аромата на марината от чесънче и магданоз мммм. Вкусно! И понеже тази салата е една от любимите ни, няма как да не присъства и в блога  ми. 
Върви с домашна ракия, а който иска и с вино!



Продукти:

пресни чушки - зелени и червени (може и консервирани)
магданоз
чесън
сол, оцет и олио на вкус


СТЪПКИ:

1. Най-напред си опичате чушките (мноого обичам аромата на печените чушки), обелвате ги и оставяте настрани да изстинат, докато си приготвите марината за тях.



2. Чесънът го нарязвате на дребно, магданоза също (или просто накъсвате на ситно). В купичка сипвате олио, оцет и сол (на вкус и според количеството на чушките), добавяте чесъна и магданоза и разбърквате добре всичко.
3. В подходяща чиния нареждате чушките, поливате ги с готовата марина и изчаквате поне 10 минутки, за да могат да си поемат добре.


Приятен апетит :)



***  Друг вариант на салатата е да нарежете чушките на дребно, чесъна да пресовате и да подправите с останалите продукти!

Няма коментари:

Публикуване на коментар