28 януари 2014 г.

Сладки розички (от тесто с извара)


Тестото с извара е по-меко и същевременно вкусно.
Звучи неестествено, но е така, има извара в тестото и да, сладки са розичките :)




Продукти:
200 г. извара (обезсолена)
6 с.л. захар
2 жълтъка
2 ч.ч. брашно
100 г.  краве масло (може или маргарин или олио)
1 бакпулвер  
кората на 1 лимон (или портокал)
ванилия


СТЪПКИ:


1. Объркваме изварата със захарта с жълтъците (
ако изварата е едра, прекарайте я през ренде). Разбиваме добре (с миксер или с вилица), добавяме размекнатото масло, настърганата лимонова кора, ванилията и брашното с бакпулвера.
2. Замесваме си тесто, което оставяме в хладилника за около 30 минути. 
3. След това разточваме тестото и с чаша изрязваме кръгчета (диаметъра на чашата е около 4 см.). 



Оформяме си розички от 5 кръгчета (може и повече), 


срязваме на две и правим две розички. 


Отделните листенца разгръщаме леко навън, за да се получи разцъфнала розичка.

4. Намазваме розичките с разбит жълтък (а може и да не се мажат), поставяме ги в тава покрита с хартия за печене 


и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност. 



Сервирайте ги, поръсени с пудра захар.






6 коментара:

  1. Изглеждат чудесни. Задължително ще ги пробвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, надявам се и на вкус да Ви допаднат :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Здравейте!А със свинска мас дали ще станат вкусни?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Предполагам, че ще се получат добре и със свинска мас, няма причина да не станат. Не съм ги приготвяла с мас. Ще чакам отзивите Ви, ако решите да ги направите!
      Поздрави!

      Изтриване
    2. Днес ги направих със свинска мас.Станаха превъзходни и естествено изчезнаха за минути.Благодаря за чудесната рецепта!

      Изтриване
    3. Ех, как ме зарадвахте :) Благодаря Ви за доверието, знаех си, че и така ще се получат вкусни. Задължително и аз ще ги направя със свинска мас!
      Поздрави сърдечни!!!

      Изтриване