29 януари 2014 г.

Желиран плодов десерт

Тъй като моите у дома не обичат желирани десерти, реших само за мен да си приготвя нещичко желирано и да си го изям сама :)

Дааа, ама не! Уж не харесваха такива десерти, ама я ела ги виж колко бързо го излапаха, на мен оставиха само едничко парченце :) За съжаление имам една едничка снимка, и се надявам от нея да си проличи наистина, че и по-обикновените десерти, могат да изглеждат и добре, и да бъдат и вкусни. 




Продукти:

2 компота от праскови или кайсии
4 мандарини
2 портокала
2 големи ябълки
5-6 обикновени бисквити
4 бр. желатин от 10 г.
можете да сложите и киви, банан

СТЪПКИ:

1. В дълбока купа си нарязвате всички плодове на малки парчета, бисквитите начупвате на дребно.
2. Плодовете и течността от един компот и половина  също прибавяте в купата. 
3. Разтваряте двата желатина в 100 мл. от останалия компот, когато набъбне го разтапяте на водна баня или за кратко в микровълновата. 
4. Приготвяте си  подходяща форма, в която искате да желирате десерта (аз използвах продълговата за кекс), а може дори и във форми за мъфини.
5. Изсипвате половината от плодовете със сок, прибавяте желатина и разбърквате. Прибирате в хладилника (или фризера) да стегне.
6. По-същият начин действате и с другите два желатина, прибавяте ги в купата, в която са останалите плодове, добавяте и сока от компота, който ви е останал, разбърквате добре и изсипвате върху вече желираният първи пласт. Отново оставяте да стегне.

Бързо, лесно и гарантирано вкусно :)

*** Ако обичате да ви е повечко сладко (зависи и колко захар има в компота), към сместа можете да прибавите и захар (количеството според вкуса), като предварително я разтопите в малка част от компота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар