6 ч.ч. брашно
150 г. краве масло (или олио)
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 до 1 ч.ч. захар
1 яйце
1 пак. локум (2 за всеки случай, ако искате да се усеща локума :) )
СТЪПКИ:
1.
Погасяваме содата в киселото мляко. Разтопяваме
кравето масло. В купа разбиваме яйцето със захарта, добавяме киселото
мляко и кравето масло.
2.
Постепенно добавяме брашното и замесваме средно меко тесто (ако е нужно добавете още брашно).
3.
Разделяме на 4 еднакви топки, като всяка
разточваме на кръг с дебелина 4-5 мм. Нарязваме на триъгълници и в
широката част на всеки триъгълник поставяме по парченце локум.
4. Завиваме като кифличка.
5. Нареждаме локумките в тава, покрита с хартия за печене и печем на 180 С до приятен загар.
Още топли ги овалваме в пудра захар.
Аз слагам и орехова ядка с локума!
ОтговорИзтриванеи стават още по-вкусни :) у дома рядко се задържат орехи, но май трябва вече да си крия по една купичка :)
ИзтриванеТолкова съблазнителни...идва ми да си грабна няколко
ОтговорИзтриванеБлагодаря Снежи, симпатични запетайки станаха и вкусни разбира се :) Почерпи се с колкото поискаш :)
ИзтриванеПолучиха се страхотни,но трябва още една чаена чаша брашно!Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриване