17 февруари 2014 г.

Пълнени гъби (с капаче от халуми)

Нещо съвсем елементарно и винаги вкусно за тези, които обичат гъби. С пълнежът можете да фантазирате до безкрай :)






 Продукти:

печурки ( по възможност по-големи)
халуми
(халуми е бяло сирене със слоеста консистенция, наподобяващо сиренето моцарела, с леко солен вкус)
.масло
кисели краставички
шунков колбас (или друг по желание)
варен картоф
кашкавал
сол и черен пипер на вкус
няколко скилидки чесън


СТЪПКИ:


1.Почистваме печурките, и отстраняваме внимателно пънчетата.
2. В тавичка покрита с фолио нареждаме гъбите, 



като във всяка гъбка се слага малка бучица масло (или маргарин), сол и черен пипер на вкус. 



На дъното на тавичката, се сипва съвсем малко вода и тавата се слага в загрятата предварително фурна на 200 градуса.
3. Така гъбите оставяте във фурната около 10 минути, в зависимост от големината на гъбите, а през това време си приготвяте пълнежа.

4. Според количеството на гъбите преценете и количеството на пълнежа. Нарязвате кисела краставичка на дребни кубчета, варения картоф също, кашкавала, шунката, и чесъна. По желание можете да нарежете и пънчетата в плънката или да ги сложите отстрани при гъбите да се запекат отделно. Обърквате добре всичко.
5. Във всяка гъба се слага обилно от плънката 



и за капаче слагаме по парче халуми, връщаме обратно във фурната и доопичаме, докато халумито леко се разтопи.
       
Тъй като гъбките са правени в зимният сезон, декорирах с кисели краставички и морков (туршия).






Приятен апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар