16 февруари 2014 г.

Палачинково пънче със солена плънка

Моя спонтанна хрумка, с чиято плънка можете да импровизирате по ваш вкус.
Солено палачинково пънче, подходящо за една по-различна гарнитура.





В този случай палачинката се пече на фурна.


Продукти:

за печената палачинка -

2 броя яйца
1 ч.ч. прясно мляко
6 с.л. брашно
щипка сол


масло за намазване на тавата

за плънката -

150 г. сирене
3 броя печени чушки
4 броя кисели краставички
1/2 ч.ч. грах от консерва (сварен)

Не е задължително да сложите същите продукти в плънката, с нея можете да импровизирате според вкуса си :)

 СТЪПКИ:

1. В подходяща купа си чукваме яйцата, разбиваме ги добре и прибавяме прясното мляко. Следва щипка сол (или повече, на вкус) и брашното. Разбивате много добре на ръка или с миксер, за да не останат бучки.
2. Приготвяме тавичка с размери 25/36 см., намазняваме я или покриваме с хартия за печене (която също леко навсякъде  намазняваме) и изсипваме сместа.
3. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност за около 15 минути.
4. Докато се пече палачинката си приготвяме плънката. В отделна купа слагаме сиренето (натрошено), нарязаните на дребно чушки и кисели краставички, и граха. Объркваме внимателно всичко.
5. Когато палачинката е готова, я оставяме за около 5 минути да поизстине и разстиламе плънката навсякъде върху нея. Ако прецените, че количеството на плънката е малко, добавете още от продуктите за нея.
6. Завиваме внимателно на стегнато руло  (палачинката се отделя лесно от хартията), оформяме пънче,  и декорираме.






Бързо, лесно и вкусно!


Бон Апети :)



2 коментара:

  1. Хитро оформяне и поднасяне! Браво за идеята, Вили! Записвам си го.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Снежи :) Лесно и вкусно, а с плънката може да се импровизира, мисля си, че и сладко би подхождало, поздрави и слънчев ден :)

      Изтриване