4 февруари 2014 г.

Царевични питки с извара и копър

Много лесни и много вкусни питки, подходящи са както за закуска, така и за хапване по всяко време. Стига да обичате копър, тези питки ще станат едни от любимите ви :)

И ако знаете колко е полезен копърът и какви лечебни свойства има, дори и да не го обичате  (като голямата ни дъщеря), ще се позамислите :)




Продукти:

2 ч.ч. пшенично бяло брашно
1 ч.ч. царевично брашно
1/2 ч.ч. олио
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.ч. извара
1/2 ч.ч. ситно нарязан пресен копър
сусам за поръска (по желание)

1 ч.ч. = 250  мл.


СТЪПКИ:

1. В голяма купа си смесвате последователно яйцето, киселото мляко с разтворената в него сода, олиото и изварата. Разбърквате и добавяте последователно по-малко брашното. Добавяте и копъра и разбърквате добре.
2. Получава се гъста лепкава смес, която не трябва да ви притеснява и не добавяйте повече брашно.




3. С намазнени ръце (а може и не) вземате от сместа и оформяте питка, колкото голямо яйце. В тава покрита с хартия за печене си подреждате оформените питки и поръсвате със сусам по желание.




4. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до приятен загар.





Бързо, лесно и вкусно!



4 коментара:

  1. Вили, много апетитно изглеждат, а щом са с копър със сигурност ще ми допаднат. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. И са много вкусни Таня, радвам се, че ти допадат на вид, а щом обичаш и копър, да ти е сладко :) Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много лесна и вкусна рецепта!
    Благодаря :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е Лидия, надявам се и на Вас да са се харесали на вкус! Поздрави :)

      Изтриване