18 февруари 2014 г.

Пълнени картофи (с капаче от халуми)

И докато сме на тема сирене халуми, ето още една бърза, лесна и вкусна идейка за пълнени картофи. С плънката отново можете да импровизирате според вкуса, предпочитанията и какво имате у дома под ръка, за да напълните картофките :)




Няма нищо сложно и неясно в тази рецепта, но все пак ще я напиша.

Продукти:

картофи (средни по големина)

за плънката -

месо (по ваш избор, пилешко сварено месо, колбас, бекон и др.)
царевица
кашкавал
издълбаната част от картофите
сол, черен пипер, чубрица на вкус (и по желание подправки на вкус)
2 с.л. майонеза

халуми 


СТЪПКИ:

1. Количеството на картофите е по желание, а на плънката според мястото в тях.
2. Сваряваме си картофите почти до пълна готовност, изчакваме да поизстинат и ги обелваме.
3. Внимателно ги издълбаваме с лъжица, за да заприличат на малки купички с тънки стени, но не много, за да не се разпаднат.
4. За плънката - преценете мястото, което остава в картофите. В купа объркваме издълбаната част от картофите, малко царевица, малко нарязан на дребни кубчета кашкавал, на дребно и колбаса, добавяме подправки на вкус и майонезата. Объркваме внимателно сместа.
5. В тавичка покрита с фолио (което намазняваме леко) поставяме издълбаните картофи 


и ги пълним с приготвената плънка.


6. В предварително загрята фурна на 200 градуса си запичаме картофите за около 15 минути, изваждаме ги, слагаме по едно капаче (както е показано на снимката) от халуми и запичаме отново за минути до неговото омекване.

  

Ако ви остане от сместа за плънката, можете да я оформите като кюфте или да намажете върху филия хляб и да запечете при картофите.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар