6 март 2014 г.

Лесен какаов кейк

 Този сладкиш е от рода на бързите, лесните и сочни сладкиши, при които не е нужно много да се вживявате в приготвянето им :)
На мен лично ми харесва и дори си мисля, че една торта или пастички с такива какаови блатове и подходящо кремче, ще бъде голяма вкусотийка. но това го оставям за по-нататък.

Този път си го хапнахме така, обикновен, поръсен само с пудра захар (а може и без), защото само за това имах време.



Продукти:

1 яйцe
1 ч.ч. захар ( 250 мл.)
1/2  ч.ч.олио
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
кората от 1 портокал (или захаросани портокалови корички - 3-4 с.л.)
3 с. л какао
ванилия
ромова есенция или друга по ваш избор (по желание) 


СТЪПКИ:

1. В подходяща купа разбиваме яйцето и захарта до побеляване (с миксер), добавяме олиото и прясното мляко.
2. Идва ред на брашното с бакпулвера, какаото, ванилията, портокаловите корички и есенцията. 
3. Разбъркваме добре и изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка (кръгла или продълговата) или покрита с хартия за печене.
3. Печем в предварително затоплена на 160-170 градуса фурна до суха клечка.

След като изстине може да го поръсите обилно с пудра захар, или да го нарежете на пастички и да го полеете с разтопен бял или кафяв шоколад или някакъв конфитюр, или сметана.




Моят е само с пудра захар, но и без нищо пак си е вкусен :)


Няма коментари:

Публикуване на коментар