10 март 2014 г.

Пирожки с извара (от тесто с мая)

Ето и една идейка как да оползотворите тестото от осмомартенсата питка :)
Вече сте я хапнали, а тестото грижливо сте прибрали в хладилника в намаслена найлонова торбичка.
Преди да решите да работите с него, извадете го от хладилника и изчакайте 15-ина минути тестото да се отпусне.
След което можете да си направите едни вкусни пирожки за закуска например :)


В моите пирожки сложих извара, но вие можете да замените плънката със сирене или кайма например.

Тестото разделяме на топки, всяка колкото едно голямо яйце.
Всяка една топка разтегляме с ръце на питчица, слагаме изварата, събираме всички краища и оформяме рулце (или като кебапче :) ), като внимаваме плънката да не се показва.  
Пържим в добре загрята мазнина от двете страни до готовност.

Изваждаме върху салфетка, за да попие излишната мазнина.





Бързо, лесно и мнооого вкусно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар