29 март 2014 г.

Пролетен таратор с левурда

Не бях си правила такъв таратор, но реших да опитам и с див чесън. По желание освен левурда можете да сложите и краставица, но моят е само тревист :) и пак си е хубав.
Малко шантаво и нетипично, но пък здравословно и вкусно!


Продукти:

листа от левурда
кисело мляко
орехи
олио (или зехтин), сол на вкус

Количеството е според вкуса и броя на порцийте.

СТЪПКИ:

1. Измиваме листата на левурдата много добре, нарязваме я на ситно и слагаме в голяма купа.
2. Добавяме смлени орехи, сол и олио според вкуса и количеството на таратора.
3. Количеството на млякото е също според вкуса, което добавяме в купата, разреждаме с вода (кой колкото желае) и разбъркваме добре.
4. Разсипваме готовия таратор в купички, предварително изстуден или с 1-2 бучки лед във всяка.



Опитайте :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар