12 март 2014 г.

Пикантни крокети с извара

Идеята за тези крокети ми подсказа Снежи
Само, че нямах наличните сирена и кашкавал и реших да оползотворя изварата, като направя едни пикантни крокети от нея.
Поднесени с подходяща чеснова разядка, просто разкош :)


Продукти:

400 г. извара

2 белтъка

2 с.л. царевично нишесте

черен пипер, сол, копър на вкус
скилидки чесън на вкус (настъргани на ситно ренде или пресовани)

за панировката -

2 броя яйца
галета
брашно
сусам (по желание) 

СТЪПКИ:

1. В голяма купа изсипваме изварата, добавяме белтъците, нишестето и подправките на вкус. Разбъркваме добре, най-добре с ръка до хомогенизиране на сместа.
2. От сместа оформяме продълговати средни по големина крокети.

3. Панираме  крокетите последователно в брашно, яйце и галета (сусам по желание) и пържим в сгорещено олио до приятен златист загар.


Сервираме с подходящ сос по желание, в моя случай е гъсто (или цедено) мляко, овкусено със сол, копър и пресован чесън.
Хапват се топли, но са също толкова вкусни и студени.


Бързо, лесно и вкусно :)

2 коментара:

  1. Чудесно мезе за бира и вино.Поздрави!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много вкусно и то!!! Благодаря за идейката Снежи, поздрави :)

      Изтриване