15 март 2014 г.

Пълнени чушки с тиквички

Тази рецепта е от дълбоките архиви, това си личи и от качеството на снимките. Но тъй като сега са пости, а тази рецепта е може би  подходяща за това, ми се прииска да я споделя с вас. 

Въпреки, че не сме в сезона на тиквичките, такива се намират на пазара, и ако идейката ви допада, може да си хапнете и такива пълнени чушки.

 

 

 

Продукти: 

 

7 броя зелени или червени пресни чушки (може и консерва)

1 брой тиквичка

 3 броя яйца

150 г.сирене краве

3 с.л. брашно

1 връзка  пресен копър

сол, черен пипер на вкус

олио

  

СТЪПКИ:

 


1.Измиваме чушките, отрязваме капачетата и ги почистваме от семките.

2.Измиваме и почистваме тиквичката, настъргваме я на едро ренде и оставяме да се изцеди, заедно с щипка сол. След това я задушаваме с малко олио докато омекне.




3.Към тиквичката  добавяме яйцата, натрошеното сирене, черния пипер и сол на вкус (можете да добавите и други любими подправки, подходящи за случая), брашното и нарязания на ситно копър (ако не обичате копър, намалете количеството или не го добавяйте). 

4.
Пълним със сместа чушките и затваряме с техните капачета. Подреждаме ги в намазнена тавичка и сипваме малко вода на дъното. 


Ако ви остане от сместа разпределете между чушките или напълнете още. 
Печем до готовност.


Нещо по-различно, но пък вкусно и лесно за приготвяне. 

И нещо полезно за тези, които спазват постите.



Няма коментари:

Публикуване на коментар