22 април 2014 г.

Тарта с пресен лук и още нещо

То всъщност е нещо като пица, но повече си прилича на тарта (или омлет върху тесто:) ).
Обичам спонтанно  да приготвям по нещичко. Така стана и с тази тарта.
Възможно е и вие честичко да сте си приготвяли подобна вкусотия, но аз чак едва сега я открих. 
А топличка е ммм ама много вкусна!
За закуска, за обяд или за вечеря, когато и да си я приготвите няма да сгрешите.



И както обикновено при такива хрумки, кой да следи какво точно се слага :)
Но беше толкова вкусно, че нямаше как да не се напъна и да напиша почти точните съставки. Не е беда, ако не спазвате точните пропорции, пак ще ви се получи :)

Продукти:

тесто (може и купено) - аз използвах останалото ми такова, което бях замесила за пица

2 броя яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. хлебна сода
1 ч.л. сол
2-3 с.л. олио
около 500 -600 г. брашно за меко тесто 

 За тартата аз използвах половината от тестото !!!

за плънката -

около 200 г. извара (може и сирене)
2 броя яйца
2 стръка пресен зелен лук
сол на вкус


СТЪПКИ:

1. В подходяща тавичка си слагаме хартия за печене. Разстиламе тестото (или предварително си го разточваме на кора с дебелина около 0.5 см.) в тавичката.
С вилица правим дупки в тестото, но не е беда и ако пропуснете или забравите:)
2. От продуктите за плънката си приготвяме еднородна смес, която изсипваме по средата на тестото. Оставяме в края около 2 см. непокрито с плънка. 
Внимателно завиваме тези непокрити краища от тестото върху плънката.
3. Печем в затоплена фурна на около 170-180 градуса до готовност.




Това е, голяма вкусотийка е!



Бързо, лесно и вкусно, добър апетит :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар