30 април 2014 г.

Филе пангасиус с картофки на фурна

Пангасиус е риба, която е предпочитана, поради факта, че няма кости, поне у дома :)
Но начините за приготвянето и са малко -  пържена, панирана, и запечена във фурната, поне аз я приготвям така. 
Вкусна е, независимо по кой от тези начини е направена.


 Продукти:

филе Пангасиус
стар лук
моркови (може и от туршия)
кисели тиквички туршия, може и пресни (или кисели краставички)
картофи
гъби по желание
сол, черен, червен пипер, чубрица на вкус (и други подправки подходящи за рибата)

количество на продуктите не съм посочила, това ще прецените вие в зависимост от това колко филета ще приготвяте и според вкуса


СТЪПКИ:

1.  Оставяме филето да се размрази и отцеди от водата. 
2. Почистваме лука и нарязваме на шайби, тиквичките (или киселите краставички) и морковите  също. Ако добавяте гъби, и тях нарежете на шайби.
3. Подсушаваме и овкусяваме филето със сол и черен пипер.
4. В тавичка покрита с фолио подреждаме част от шайбите лук, върху тях подреждаме филето (цяло или нарязано на парчета) на разстояние едно от друго. Поливаме с малко олио и подреждате върху рибата тиквички, лук и моркови (и гъби), а между филето предварително нарязани и подправени със сол, червен, черен пипер и чубрица картофи.


5. Покриваме тавичката с друг лист фолио и запичаме във фурната на 190 градуса.
6. Към края на печенето, махаме фолиото и оставяме за около 10-15 минутки рибата във фурната, като намаляме градусите малко.

По желание можете да настържете кашкавал, който ще се разтопи от топлината на готовото ястие и ще предаде изящен завършек.



Приятен апетит!

И все пак, ето на какво попаднах наскоро  http://www.bigfish.bg/news/novini/Pangasius-ne-yazhte-tazi-riba.html, след което не съм сигурна дали толкова често ще хапваме от тази риба!! Аз определено се замислих!!

4 коментара:

  1. Изглежда доста апетитно :) Да не говорим, че е и полезно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И е вкусно наистина Пете, и полезно, а със зеленчуците отгоре можеш да импровизираш според вкуса, и съм сигурна, че ще бъде пак вкусно :)

      Изтриване
  2. Определено страхотна гарнитурка ще са зеленчуците и ще трябва да го изпробваме някой път :)
    А и блога е страхотен има рецепти и за мързеливци като мен - хи хи

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Пете, повечето са на принципа бързо, лесно и вкусно :) Това е и целта на списването на блога ми, достъпно за всеки :)

      Изтриване