16 април 2014 г.

Шоко бонбони с фурми

Пролет е, а времето ни изненада и днес. Мрачно, дъждовно, подтискащо ... Но не и днес, нищо не може да помрачи празничното настроение у дома.
Днес Вили, по-голямата ни дъщеря навършва 11 години. Една сериозна възраст за всяко дете!
Вили е чаровна, мила, любознателна, добра, отзивчива .. и още, и още ... нали си е нашето момиче :) Да ни е жива и здрава!!!


Подготовката за празника вървеше трескаво, и малко бавничко, но все пак отпразнувахме подобаващо нейното порастване с още една година :)

Тук ви черпя с по един шоко бонбон с фурма и орехче :)
Правят се изключително бързо, лесно и са толкова вкусни!!!


Продукти:

фурми около 250 г. (моите бяха 20 на брой)
шоколад 100 г. кафяв 
орехи (по 1/4 за фурма т.е. около 5-6 ореха)


СТЪПКИ:

1. Внимателно отстраняваме костилките на фурмите, като лекичко правим надлъжен разрез с ножче.
2. Във всяка фурма слагаме по четвъртинка орех и затваряме добре като притискаме.


3. Начупваме шоколада, добавяме 1 ч.л. прясно мляко  и  разтопяваме на водна баня.
  А може и в микровълновата на най-слабата степен за размразяване, като от време навреме поглеждате и разбърквате. 
4. Всяка фурма потапяме в разтопения шоколад и изваждаме върху хартия за печене.
5. Прибираме в хладилника да стегне шоколада.


Бях замислила да ги поукрася и с ивици бял шоколад, но така и не стигнах дотам. 
Но това може да го направите вие, когато решите да си направите тези вкусни домашни шоко бонбони. 



Почерпете се за здравето на Велинка, и да ви е сладкоооо :)


2 коментара:

  1. Вили,дъщеря ти страхотно прилича на теб.Да ти е жива и здрава красавицата!!!!!!!!! Бонбонките също са много хубави.Аз съм ги правила,само че със сини сливи.Весели празници мила!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Снежи, светли и усмихнати празници и на теб :)

      Изтриване