1 май 2014 г.

Салата с нахут и пресни зеленчуци

Една вкусна, бърза и лесна салата с нахут.
И нещо за бърз и полезен прочит за нахута.
А който е пропуснал да го опита до сега, може да поправи тази грешка и съвсем няма да съжалява.
Вариациите за салати и ястия с нахут са безброй и според вкуса.

В първият си пост с нахут, представям една вкусна салата, която всеки може да приготви.



Продукти:

нахут (от консерва)
прясна краставица
домати
зелен лук
листа маруля
маслини
сол, олио (или зехтин) и лим.сок (или оцет) на вкус

СТЪПКИ:

1. Ако не използвате нахут от консерва, пригответе го според указанията на опаковката.
2. Количеството на продуктите е според вкуса и порциите.
3. В подходяща купа си изсипваме нахута, нарязаните на дребно (или малко по-едро) краставици, домат и зелен лук. Измитите листа маруля накъсваме на дребно и прибавяме  към останалите продукти.
4. Подправяме с олио, лимонов сок и сол и объркваме внимателно.


Маслините може да добавим в салатата (и да използваме маслини без костилки) или да декорираме с тях.


Приятен апетит :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар