23 май 2014 г.

Полубаница с извара

Защо полу  wink1 Ами като имах останали само 5 броя листи от един пакет кори за баница, една самотна извара и домашни яйчица, така се получи и тази полубаница, и то в кексова форма  :smile1:

Но определено е вкусно, леко и засищащо!



Продукти:

около 500 г. извара
4 броя яйца
сол на вкус
3-4 с.л. кисело мляко
1 ч.л. хлебна сода
5 - 6   листи от  кори за баница


СТЪПКИ:

1. Чукваме яйцата в дълбока купа, разбиваме ги добре и към тях прибавяме изварата (осоляваме я на вкус, ако е безсолна) и хлебната сода, разтворена в киселото мляко.
2. В кексова форма (с дупка) поставяме няколко парчета хартия за печене (за да може да обиколи равномерно формата). С помоща на четка намазняваме леко хартията.
3. Вземаме първият лист от корите и го поставяме върху формата, пробиваме леко с пръст, където е дупката и притискаме леко надолу към дъното на формата..
4. Слагаме част от сместа с изварата, и покриваме с друг лист по същия начин като първия. Отново смес, пак лист, като завършваме със смес и загръщаме страните на последния лист (и крайчетата на по-долните, които се наслояват при подреждането). отгоре. Намазняваме го и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса  до готовност (до зачервяване на корите).
Обикновено за около 20 минути полубаницата е готова. :smile1:


Ами, да ви е сладко :smile1:



2 коментара:

  1. С импровизации май стават най-сполучливите рецепти! Чудесна идея!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили :) Определено не е нещо сложно, но пък си е вкусно, а всъщност към това се стремим нали!! :) Благодаря, че надничаш в моето местенце, аз го правя редовно в твоето, но срамежливо :) Но ще поправя грешката си! Хубави празници ти желая :)

      Изтриване