29 май 2014 г.

Пълнени "Долма"

Нали обичам лесните и достъпни рецепти, та набързо спретнах и това :smile1:


Спомняте си картофените лодки от вчера, нали :smile1:
Издълбаното от варените картофки грижливо прибрах, и трябваше да го пласирам някъде :smile1:
И така се родиха тези пълнени малки симпатични чушки.

Продукти:

6 бр. чушки сорт "Долма"
2 бр. яйца
2 бр. сварени картофа
100 г. извара
2-3 с.л. пресен нарязан на ситно копър
1 с.л. олио
сол на вкус
2-3 скилидки чесън - по желание


СТЪПКИ:

1. Измиваме добре чушките, отрязваме капачетата, и почистваме от семките.
2. В купа чукваме яйцата, към тях добавяме картофите (настъргани на едро ренде), изварата, копъра, олиото и сол на вкус, и настърган чесън по желание - придава чудесен вкус. Объркваме всичко до хомогенизиране.
3. Чушките ги пълним с приготвената смес, затваряме с капачетата и ги слагаме в тавичка, на дъното на която сипваме малко вода.
4. Печем на 200 градуса до готовност.


Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар