3 май 2014 г.

Шарено руло

Рецептата за това руло може да намерите тук.
Разликата е в шарката и пълнежа.






Необходими са ви още 2 с.л. какао
сладко -мармалад по ваш избор или гъсто сладко (в моя случай е ябълков мармалад)
заквасена сметана около 300 г. 


СТЪПКИ:

1. Готовата вече объркана смес за рулото разделяме в две отделни панички по равни количества. В едната добавяме какаото и разбъркваме до хомогенизиране.
2. В тавичката на фурната, (застлана с хартия за печене и леко намаслена) последователно изсипваме от двете смеси - тъмна и светла (вертикално на по-тясната страна на тавичката).
3. С помоща на дървен шиш правим шарки, като правим полуосмици, по следния начин.



 4. Печем в предварително затоплена фурна на 190 градуса  до слабо порозовяване на блата.
5. Изваждаме рулото от фурната и още топло го обръщаме върху навлажнена хавлиена кърпа (или заедно с хартията, но внимателно).
6. Внимателно отстраняваме хартията и с помоща на кърпата навиваме на руло и престоява няколко минути така (около 2-3 минути).
7. Обръщаме внимателно блата и от вътрешната страна намазваме със сладко, а отгоре със заквасена сметана (леко подсладена по желание, за да не стане много течна).
8. Внимателно навиваме на руло.


9. Когато е вече изстинало го нарязваме на парчета.




Да ви е сладко! 








Няма коментари:

Публикуване на коментар