16 юни 2014 г.

Яйчен пастет


и интересен начин за поднасянето му!! Може да си го намажете върху филия хляб, да си го хапвате като разядка или да го поднесете ето така




Продукти:

за пастета - 

4 броя яйца
100 г. сирене
100 г. извара
3-4 скилидки чесън (или по-малко или повече според вкуса)
1 с.л масло
6-7 маслини
сол, черен пипер на вкус 



СТЪПКИ:

1. Сваряваме яйцата, след като поизстинат ги обелваме и поставяме в блендера. Прибавяме сиренето, изварата, маслото, скилидките чесън, маслините (без костилки) и овкусяваме с подправките.
2. Всичко се пасира (или намачква първо с вилица и се пасира с пасатор) на гладко пюре.
3. Прибираме в хладилник поне за половин час.
4. В десертна чиния нареждаме нарязани домати (кръгчета), върху тях краставици (нарязани също на кръгчета), на които предварително вътрешността е изрязана с къдрава формичка.
5. Във всяка краставица слагаме от яйчения пастет и отстрани слагаме изрязаната вътрешност.
Декорираме по желание с копър, магданоз, маслини и други.




Да ви е сладко !!!!   





    Няма коментари:

    Публикуване на коментар