1 юли 2014 г.

Кейк с вишни и какао

Ами пак вишни,  като черешата на вилата тази година почти нямаше плод, компенсирам с вишните.
Но и хич не съжалявам. Освен, че си направих дузина бурканчета със сладко от вишни, сладкишите с този плод присъстваха често и на масата ни.

От последната пратка с вишни (от село), направих отново кейк, но малко по-различен от първият.

Рецептата сигурно ще ви се стори позната, но също и гарантирано вкусна !!!
Но този път вишните разпределих в средата,  добавих и какао. 

И освен вкусен, стана и много красив.




Продукти:

6 броя яйца
200 г. захар
100 мл. олио
200 мл. прясно мляко
3 с.л. какао
2 ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ванилия (или друга есенция)
2 ч.ч. вишни


СТЪПКИ:

1. В купа чукваме яйцата и ги разбиваме на пяна със захарта. Към тях добавяме последователно олиото, прясното мляко, ванилията и пресятото брашно с бакпулвера.
2. Една трета от кексовата смес отделяме в отделна купичка. Към нея добавяме какаото и разбъркваме до неговото усвояване.
3. В правоъгълна тавичка покрита с хартия за печене изсипваме неоцветената кексова смес.
4. Върху нея подреждаме навсякъде измитите и почистени от костилки вишни.
5. Върху вишните разпределяме и какаовата смес, с помоща на лъжица като изсипваме по дължина навсякъде до покриване на плода.
6. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до суха клечка.




При поднасяне по желание поръсете с пудра захар.




Да ви е сладко !!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар