21 юли 2014 г.

Зелен фасул пане

С малката Дари ги нарекохме "пръчки". Още докато започнах да панирам фасула, тя ме попита какво е това и си поиска :) Първите бяха още горещи и тя се дръпна. Но после за голямо мое учудване, не спря да иска от "пръчките". Нямах готов сос, а детето не чакаше, сипах и малко кетчуп и елате ни вижте !!!
Не показвам нищо ново, но пък ми се иска тази рецепта  (ако въобще може да се нарече така) да има и своето място в моето местенце :)




 Панировката е по ваш избор. Този път моята беше обикновена, но за другият път мисля малко да я напия :)

Продукти:

зелен фасул
олио
сол

за панировката  -

брашно
яйце
галета

а сосчето е по ваш избор - майонеза с кисело мляко, майонеза с горчица, кетчуп или дори само с пасиран чесън с малко олио, сол, оцет и копър


СТЪПКИ:

1. Измиваме фасула и го бланшираме в подсолена вода за около 5-6 минути (или повече, в зависимост от сорта на фасула). А може да се посоли и след това.
2. Отцеждаме го и го оставяме да се охлади. Подсушаваме го ако е необходимо.
3. В три купички си приготвяме смесите за панировка. В едната разбиваме яйцето, в другата сипваме брашно, а в третата галета.
4. Загряваме олиото в тигана, и панираме в реда брашно-яйце-галета. 
5. Пържим до златисто (става много бързо), отцеждаме върху салфетка (или кухненска хартия) и поднасяме с любимия сос.


Като гарнитура или мезе, зеления фасул пане си е вкусотийка :)




Да ви е сладко !!!

4 коментара:

  1. Вили,интересно мезе и вярвам,че е и вкусно,но боба за 5-6 мин.успява ли да се посвари и не остава ли жилав.Бих искала да ги пробвам.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снеже, понеже моят фасул беше тънък и много крехък това време му стигна. Максимум 10 минутки мисля, че ще стигнат за какъвто и да е друг сорт, но все пак си прецени. Но наистина става вкусен :)

      Изтриване
  2. Чудесна идея, Вили! Със сигурност става страхотно мезе.

    ОтговорИзтриване