15 август 2014 г.

Панирани хлебни филийки

Рецептата е адаптирана от една стара кулинарна книга - "Съвременна домашна кухня" с автори П.Чолчева и Ц.Калайджиева, второ издание от далечната 1972 г. 
И съм сигурна, че често си приготвяте пържени филийки, дали без плънка, със солена, или сладка.  Все са си вкусни!





Продукти:

сух хляб (нарязан)
шунка (или друг колбас)
кашкавал
масло (или маргарин)
олио за пържене

за панировката -

яйце
кисело мляко (може и с прясно)
брашно
хлебна сода



СТЪПКИ:


1. Нарязваме филиите на по две равни половинки. Намазваме с масло и слепяме две по две, като помежду им слагаме по резен кашкавал и шунка. А може да ги слепите и само със сирене.
2. Приготвяме си панировкатя, като количеството и е според броя на филиите, които ще панираме. 
За  моите (шест слепени половинки) панировката направих от едно яйце, 4 с.л. кисело мляко, щипка хлебна сода (мъъничко сол) и брашно, колкото да получа гъста смес.
3. Внимателно потапяме слепените половинки в сместа за панировката и пържим до златисто в предварително сгорещено олио.
4. Изваждаме върху салфетка или кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.



Поднасяме още топли с подходяща салатка и напитка.



Да ви е сладко!!!




 

2 коментара:

  1. Пържени филии правя, но тези панирани сандвичи ме заинтригуваха! Една добра вечеря!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, и за закуска, обед или вечеря, когато ни се хапват, тогава си ги правим :) Със сигурност ще ви харесат и на вас Тили :) Спокойна неделя :)

      Изтриване