2 август 2014 г.

Тиквички на фурна

Обичам миризмата на пържени тиквички, а у дома пък обожават да ги хапват така. 
Лошото е, че се пържат поне час, а се изяждат за броени минути, а и пърженото хич не е полезно.
И ако ви е оттегчило дългото стоене над тигана, се подсетете, че можете да ги метнете и във фурната, да ги забравите за около 40 минути, а после да си оближете пръстите.


Можете да ги направите по няколко начина:

Първи начин -

Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см. 
Слагате ги в купа, посолявате и разбърквате добре.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.

Втори начин:

Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см. 
В паничка слагате брашно и сол (разбърквате добре) и овалвате всяка шайба.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.

Трети начин:

Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см. 
В паничка слагате галета и сол (разбърквате добре) и овалвате всяка шайба.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.

Четвърти начин:

Измивате и почиствате тиквичките. Нарязвате на шайби с дебелина около 0.5 см. 
В паничка слагате  корнфлейс и сол (разбърквате добре) и овалвате всяка шайба.
В намаслена тавичка (или покрита с хартия за печене) подреждате тиквичките, като ги застъпвате, ръсвате олио и запичате до готовност.

Приготвяте си сос от кисело мляко, чесън, сол и ситно нарязан копър (може да добавите и малко майонеза по желание). 


Поднасяте тиквичките поляти със соса или отделно. 
Или първо поливате леко тиквичките с оцет, а отгоре със соса.



Както и да ги поднесете, тиквичките винаги са вкусни :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар