3 август 2014 г.

Киш с кори за баница и тиквички

Или отворена баница по нашенски :) Ей такива неща се раждат в главата ми, когато разполагам със съвсем малко продукти. Ама толкова вкусно пък стана тц тц тц :) Плънката търпи импровизации, така че импровизирайте :) А може би вече сте си правили тази вкусотийка?!
Моят киш беше с тиквички, и се прави толкова бързо, а пък още по-бързо се изяде :)


Продукти:

5 листа от кори за баница на 
1 средно голяма тиквичка
2 яйца
150 г. сирене на Olympus
2 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. хлебна сода
олио


СТЪПКИ:

1. В голяма правоъгълна тавичка (аз използвам тавата от фурната) върху хартия за печене слагам единия лист от корите за баница.
2. Намазваме с олио (с четка), поставяме втори лист, пак олио, пак лист и така до петия последен лист от корите.
3. В паничка чукваме яйцата, прибавяме сиренето и киселото мляко с хлебната сода. Объркваме добре.
4. Яйчената смес разстиламе върху най-горния лист, като оставяме по 4 см. от всички краища без плънка.
5. Измиваме и почистваме тиквичката. Нарязваме я на тънки ленти (с белачката за картофи), които наслагваме като решетка (или както прецените) върху яйчената плънка.
6. Загръщаме навътре  краищата от корите, които оставихме без плънка, притискаме внимателно и намазваме с олио корите, както и тиквичките.
7. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до златист загар или до готовност.


Получи се страхотен киш, който може да си хапвате по всяко време. 


А тези симпатични чери доматчета от градината на мама, 


така ме съблазниха, че си откъснах няколко хем за снимка, хем за гарнитурка към баницата.


Да ви е сладко !!!


8 коментара:

  1. Чудесен е станал. Понякога бързите идеи и импровизации са толкова сполучливи, както например тук:). Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Катенце :) Бързо, простичко, оказа се и вкусно :) Спокойна вечер :)

      Изтриване
  2. Вили, ама наистина чудесна импровизация, браво!
    Поздрави сърдечни. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Вили, ама то няма как да не е вкусно. Чудесно изглежда. Прекрасен де ти желая!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз си направих този киш, много го одобриха в къщи, ще се прави пак. Благодаря за рецептата.

    ОтговорИзтриване