28 август 2014 г.

Печени праскови с пълнеж

Разбира се няма нищо по-хубаво, полезно и вкусно от пресните плодове. 
Но пък и така тези праскови са апетитни и сочни, опитайте. 


 Продукти:

 
пресни (по-големи) праскови
 
орехи
бисквити
стафиди
мед 
чисто масло

Бройката на прасковите определяте вие, а количеството на пълнежа според броя и големината им.

СТЪПКИ:

 
1. Избираме едри и узрели праскови, но да не са твърде меки.
2. Измиваме ги добре и всяка праскова разполовяваме на две и махаме костилките.
3. В купа смесваме нарязани на дребно орехи, натрошени бисквити, стафиди, мед и меко чисто масло. Аз всичко слагах на око. Разбъркваме внимателно до хомогенна смес.
4. Всяка половинка пълним с приготвения пълнеж.
5. Поставяме вече напълнените праскови в тавичка намазана с масло или покрита с хартия за печене.
6. Запичаме за около 15-20 минути в предварително затоплена фурна на 200 градуса.




Сервираме охладени със сладко от праскови или топка сладолед. Ние си ги хапнахме и без гарнитура :)
Приятен и лек десерт, който със сигурност ще ви допадне!

Да ви е сладко :)



    6 коментара:

    1. С удоволствие бих опитала, след като предложението е от теб! Страхотни са! Поздрави!

      ОтговорИзтриване
    2. Виолета, прекрасен десерт..Плодове и орехи, страхотна комбинация!
      Поздрави!

      ОтговорИзтриване
    3. Много добра идея и вкусно съчетание!
      Поздрави, Вили!

      ОтговорИзтриване