25 септември 2014 г.

Банички на тиган

Вкусни, хрупкави и бързи банички ! Мама ни ги правеше често, дори от вечерта ги нагъваше за минутки, а на другия ден за закуска ги пържеше. 
Заслужено мисля, че тези банички могат да се впишат и в проекта  "Сръчни ръчички".
Та тази сутрин се сетих за тях, и на минутката ги приготвих. Изядох две три докато ги правех, а след фотосесията малката Дари нямаше търпение да седне и тя да си похапне, разбира се с любимото и кисело мляко !  
Ако все още има някои от вас, които не са приготвяли тези банички, бързичко да поправят тази грешка !


 Продукти:

кори за баница
сирене
олио

 Количеството на продуктите е в зависимост от това, колко банички искате да приготвите. От един лист се прави една баничка


СТЪПКИ:

1. С помоща на четка намазваме лист от кори за баница с олио, поръсваме с натрошено сирене, но без да прекаляваме, за да не станат твърде солени баничките.
2. Сгъваме баничката на плик и притискаме внимателно.Така процедираме и с останалите.
3. С четка намазваме тиган с олио и пържим баничките и от двете страни до златисто, стават бързо, така че внимавайте.




хапнете си ги още топлички с чаша айран, кафе или сок !


Добър апетит и прекрасен ден !


4 коментара:

  1. Засрамено вдигам ръка, Вили, защото не съм ги опитвала... Ама пък ще се почерпя виртуално с твоите, изглеждат толкова хрупкави. :)
    Поздрави и да ви е сладко вкъщи!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аааа Гери, това е сериозен пропуск, сега виртуално се почерпи, пък някой ден направи, няма да съжаляваш! Прекрасен ден и от мен :)

      Изтриване
  2. И аз, като Герганчето, на тиган никога не съм опитвала...Срамота..Много много вкусно изглежда, Вили..
    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Скъпа Аура :) Е чак срамота не е, но си заслужават определено, усмиxнати почивни дни ти желая !

      Изтриване