19 октомври 2014 г.

Лесен ябълков сладкиш

Лесен, и навярно познат на повечето от вас!
Този сладкиш, и аз не знам защо, го правя по-честичко през есента и зимата. Тогава ми е най-вкусен :) На вид не е нещо особено, но пък вкуса си заслужава. Ако имате търпение да си счупите и добавите и шепа-две орехи, ще стане още по-вкусен. Канелата разбира се е задължителна :)
Имах идея да го залея с карамелена  глазура, но реших, че така, поръсен (или не) само с пудра захар,  си е достатъчно вкусен, пък и нали е лесен ябълков сладкиш !!
Ако снимките не могат да ви убедят (защото аз лично не съм доволна от тях), просто ми се доверете и го направете!




Продукти:

4 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
2 ч.ч. настъргани ябълки
1/2 ч.ч. олио
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.л. хлебна сода
1 ванилия
1 ч.л. канела


СТЪПКИ:

1. В подходяща купа чукваме яйцата и заедно със захарта ги разбиваме.
2.  Добавяме олиото и отново разбъркваме. В пресятото брашно объркваме бакпулвера и хлебната сода и постепенно добавяме към сместа.
3. Прибавяме ванилията, канелата и ябълките и объркваме внимателно с бъркалка..Ако желаете добавете и шепа или две на дребно нарязани орехи.
4. Изсипваме в правоъгълна тавичка (или кръгла форма с падащ борд) покрита с хартия за печене. Печем в предварително затоплена фурна на 170 градуса до суха клечка.

Изваждаме и охлаждаме върху решетка. 
Поръсваме с пудра захар по желание.




Да ви е сладко :)

16 коментара:

  1. Само ти не си харесваш тогава снимките, Вили. :) Да можех да грабна едната, а с нея и парченце... Ухае на прелест при теб! Обожавам плодови сладкиши (особено с ябълки!) с аромат на канела... Как да не му се иска на човек винаги да е Коледа!
    Усмихнати прегръдки от мен, Вили, и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей Усмивке, как само умееш да усмихваш :) Благодаря ти Гери, прегръдки от мен!

      Изтриване
  2. Вили, прелестен е сладкиша. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглежда вкусен, усещам аромата, бих искала парченце. Е, снимките ме убедиха, значи, са чудесни:). Прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Вили, и аз да се наредя тук на опашката за ябълковия сладкиш! И при мен желанието за този тип сладкиши се засилва есента и зимата, затова и не мога да го подмина :) Надявам се си направила достатъчно, защото си грабвам парченце :) Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) и да не съм, ще направя още Люси, благодаря ти, че намина! Поздрави и от мен!

      Изтриване
  5. Явно не само на мен са зимни сладкишите с ябълки. И ние снощи бяхме на ябълковия румънски пай на Дианка, но имам доста ябълки и бих спретнала и твоя, Вили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) май цяла зима ще сме на подобна вълна Веси, поздрави !

      Изтриване
  6. Вили, чудничък ти се е получил сладкиша! За него знам единствено, че става прекрасен, моята майка го приготвя от както се помня и много го обичаме вкъщи, хем е пухкав хем е сочен, мммм
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Танче! А пък е най-вкусен, когато е направен от мама :) Благодаря ти, поздрави и от мен!

      Изтриване
  7. Изпитана във времето рецепта и затова се прави толкова често!
    Вкусен и ароматен сладкиш и много добре ти се е получил!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Тили, изпитана и много вкусна рецепта, така е. Поздрави Тили :)

      Изтриване
  8. Вили, много са си добре снимките!
    И сладкишчето си го бива.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване