3 ноември 2014 г.

Гъби с праз лук на тиган

Като съм го подхванала този тиган с пилешките сърчица, следващата вкусотийка в него се оказаха гъбите.
Набързо измислено и направено с продуктите, които вече застояваха и се получи нещо като "разчисти хладилника" :))
Но се оказа такава вкусотийка, че аз дето не съм початател на гъбите, едвам се спрях да не изям всичко сама в чинията!!




Продукти:

праз лук
гъби
шунков салам
сол, черен и червен пипер на вкус или ваша любима универсална подправка

Количествата са според вкусовите предпочитания. Моите са 1:1:1 приблизително :)


СТЪПКИ:

1. Почистваме и измиваме гъбите и нарязваме на едри парчета. 
2. Почистваме праза и нарязваме на колелца с ширина около 1 см.
3. Шунката нарязваме на кубчета.
4. В тиган сипваме олио и запържваме гъбите с праза до омекване на средна степен на котлона, за да не загорят. 
5. Към края прибавяме подправките и шунката и запържваме още няколко минути. 

Бързо, лесно и много вкусно :))



Поднасяме ястието топло.
 Добър апетит :)

6 коментара:

  1. Вили, то че е вкусно, вкусно е. :) Ама защо заблуждаваш така... Виджам аз, че има и друга благинка в манджичката, а то било месце. Ех, ама наистина изглежда страшно вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. хи хи, заглавието щеше да стане мноого дълго, пък нали и изненадка трябва да има :) Прекрасен вторник Усмивке :)

      Изтриване
  2. И на мен ми харесва, Вили - чудесна бърза вечеря си е това!

    ОтговорИзтриване
  3. Вили, вкусотийка а?...Мммм...обичам празец в различни вариации. Чудна идейка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Особено през зимата най си го обичаме ние :) Всякак ни е вкусен! Поздрави Аура :)

      Изтриване