10 ноември 2014 г.

Нежни кошнички с круши и шоколад и моето първо гостуване в блог

За първи път ще гостувам в блог !!!
Вълнуващо е, да знаете :))

Преди време  Катето от My Candy Kitchen  гостува в моето скромно виртуално местенце. На свой ред тя любезно ми върна поканата, което за мен беше приятна и вълнуваща изненада. Признавам си, бях поласкана, нооо и се поуплаших. Обзе  ме  едно притеснение, с какво бих могла да гостувам на Катето и същевременно да е поне малко приятно изненадана и тя. И това притеснение продължи почти два месеца, а тя търпеливо ме чакаше :) Аз обичам простичките и лесни рецепти, и дали би се харесала и на Катето моята изненада ...
И така ми хрумна тази идейка за вкусните кошнички, които бях сигурна, че ще отнеса при Катето и ще поседна на сладка приказка на нейното "диванче":) Кате, силно се надявам да ти харесат !!!

Нежни кошнички с круши и шоколад



Продукти:

кори за баница
круши
смлени бадеми
бурбонска ванилова захар или кристална обикновена
шоколад

форми за тарталети или мини пици

СТЪПКИ:

1. С помоща на четка намазваме дъното на формичките с чисто масло. 
2. Започваме да редим квадрати от корите за баница, които предварително сме изрязали. Според големината на формичките, са и размерите на квадратите. Застъпваме ги, като краищата им леко стърчат нагоре. Редим поне два или три реда от квадратите, като  оформяме кошнички и между всеки ред отново леко намасляваме.
3. Измиваме и почистваме крушите. Обелваме ги (или пък не), срязваме ги на две, а всяка половинка нарязваме на тънки филии (около 0.3 см.).
4. На дъното върху подредените кори за баница поръсваме от захарта. Започваме да слагаме от крушите, като се стремим да са изправени по дължина на изрязаните парчета. Между крушите нареждаме и нагънати парчета от корите за баница. 
5. Поръсваме отново със захар, смлени бадеми и настърган шоколад. Най-отгоре на няколко места слагаме и по-мъничко чисто масло.
6. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до зачервяване.




Оставяме да изстинат напълно.
Поднасяме така или с топка сметанов сладолед, въпрос на вкус.


Бързо, лесно и вкусно :)

Да ви е сладко!

А на теб мила Кате, още веднъж благодаря за милата покана, която бе за мен едно голямо предизвикателство. Благодаря ти, че винаги наминаваш и покрай моето местенце и  оставяш топли коментари, които ме усмихват! Прегръдки от сърце :)

14 коментара:

  1. Вили, страхотно предложение и страхотен домакин си имаш! За мен също бе много вълнуващо първото ми гостуване и дълго се чудех какво да правя. Да знаеш, че никой няма да те отпрати, ако носиш такива кошнички с круши и шоколад, така че съм сигурна, че скоро ще ходиш често на гости! Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Люси, радвам се, че намина :) Наистина е вълнуващо! Поздрави и усмихната вечер!

      Изтриване
  2. Хубава рецепта още повече, че крушите са един от малкото ми любими плодове. Освен това е ефектна и лесна :) Ще си я открадна без да мисля :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ей, Кайти, благодаря ти :) Хубаво е, когато срещна нови приятели тук като теб! Поздрави!

      Изтриване
  3. Вкусни и нежни кошнички с плодова плънка! Гостуването при приятен домакин ще е страхотно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Толкова ми харесаха тези кошнички, Вили, че ето ме идвам за допълнително:))) Благодаря ти, мила за това прекрасно гостуване и се радвам, че ме уважи! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа, за теб съм скрила още едничка разбира се :) Прегръдки мила Кате, а аз благодаря за гостоприемството :)

      Изтриване
  5. Вили, не само вълшебства, ами и толкова желание си скрила в кошничките. Приличат ми даже на цветя, много са красиви! А за вкуса... Сигурно е чудесен, няма как иначе. :)
    Честито ти първо гостуване, винаги да се вълнуваш така приятно ти желая. :)
    Усмихната вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Усмивке :) Сигурна съм, че ще се вълнувам винаги, когато гостувам на някого от вас, хи хи естествено ако бъда поканена :) А желанието винаги го имам! Усмихната сряда от мен Гери :)

      Изтриване
  6. Вили, на теб ли, на Катето ли аз да гостувам сега, та да си хапна от тези сладки кошнички с любимия ми плод - круши?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Я бързо идвай тук Веси :) Щом обичаш круши, бързичко ще направя две-три и за теб :)

      Изтриване
  7. Вили, много обичам такива миниатюрни и сладурчести десертчета. Твоите са прекрасни и много добър избор за гостуване! Сладка да ви е приказката на диванчето! :)

    ОтговорИзтриване