13 ноември 2014 г.

Усмивки от Усмивката :)




Днес на гости в моята кухня  е едно слънчево, усмихнато, позитивно и кипящо от енергия момиче! Ама е толкова мила, толкова сладка и много талантлива! В призванието си на журналист, в любовта си към нещата, които тя върши с огромно удоволствие, тя е прекрасна!!!
Дори не съм си представяла, че мога да срещна (макар и виртуално) толкова готини и усмихнати хора като Гери!
Гери е Усмивката, която списва блога с приказното име "Мус от краски и мечти".
Обичам да навестявам местенцето и и да се потапям в размислите и за живота, за природата, за хората, за кулинарията ...., в приказните и фотографии. 
С широка усмивка прие и моята покана за гостуване! 
А каква сладост ми носи ммм!!
Гери, благодаря ти за емоцията, милите думи и прекрасното настроение, което ми носиш днес, а и всеки път, когато идваш тук при мен :)
Сипвам по чаша топло, ароматно кафе, и бързам да опитам ето това изкушение!!





https://4.bp.blogspot.com/-B_GwsoZau8U/VGNGHp155FI/AAAAAAAACMw/wtsFFf_SrXM/s1600/IMG_0032_m.jpg


Много изискано състояние на духа, което малко хора владеят. Вътрешно чувство, което се възпитава, но само ако е заложено в зародиш. Съвсем семпло, но и прецизно. Красиво, нали?
Така си представям една мила дама. Деликатно нежна, деликатно емоционална, деликатно взискателна, деликатно внимателна и деликатно добронамерена. Толкова, че да те стопли с отношението си, да те усмихне широко и по никакъв начин да не прекали. Премерено по природа, без да се натрапва.
Дали се досещате кого имам предвид? Момичето с име на цвете, което отскоро познавам (макар и само виртуално), но пък искрено приемам. Защото при нея ми е вкусно и любопитно. Понякога изненадващо, а понякога толкова познато. И неминуемо усмихнато!
Имам радостта отново да гостувам в топло и ухаещо местенце. Да поздравя сърдечно домакинята му и да й благодаря за жеста към мен! Подправям със сладост и с трепет очаквам да разбера дали допада и на нейния вкус. А всички вас приканвам на вълшебното килимче, за да полетим към "Кулинарната авантюра" на Вили! Заповядайте на сладко пътуване, придружено от... 


Шоколадов чийзкейк с черешово сладко

 

https://1.bp.blogspot.com/-RScFVOs5L2E/VGNC8r_zrmI/AAAAAAAACMM/iTiQ5aCp09w/s1600/IMG_9887_m.jpg


Тук е моментът да споделя, че открих една нова кулинарна любов, която потвърди, че истинските неща се случват спонтанно. Защото колкото пъти опитвах умишлено да я осъществя, не се получаваше. Докато един ден просто се влюбих във вкуса на натуралния шоколад. Преди не исках и да чуя, докато сега не искам да забравя. И за да подсиля желанието, опитах за втори път да приготвя шоколадов чийзкейк. Е, получи се! Даже и потретих, но точно по тази рецепта, чиито вдъхновителки са две страхотни кулинарки. Роси, Павлинка, благодаря ви, момичета! Заради вас разбрах какво е вкусен шоколадов чийзкейк!
Надявам се да се услади и на моята домакиня. ;)

Необходими продукти (за правоъгълна форма 20х13 см и две малки чашки)

За основата:
- 150 г чаени бисквити с какао;
- 50 г масло.

За крема:
- 1 по-голямо яйце;
- 100 г захар;
- 125 г крема сирене;
- 200 г заквасена сметана;
- 70 г натурален шоколад;
- 1 ч. л. настъргана портокалова кора.

За гарниране - черешово сладко.

Блат – бисквитите се смилат и хубаво се смесват с разтопеното масло. С готовата смес се покрива дъното на формата и се притиска добре. Поставя се в хладилник, докато се приготви кремът.

Крем – яйцето се разбива със захарта. Добавя се крем сиренето, после и заквасената сметана. Всичко се разбива до получаването на  плътен крем. Ароматизира се с портокаловата кора, а накрая се добавя поизстиналият и предварително разтопен на водна баня шоколад. Кремът се обединява добре, изсипва се върху блата и се заглажда.

Готовият чийзкейк се пече на 165° C за около 40 - 45 минути.
Оставя се да се охлади.  Гарнира се с черешово сладко и се прибира в хладилник за няколко часа (най-добре за една нощ).



https://4.bp.blogspot.com/-B_GwsoZau8U/VGNGHp155FI/AAAAAAAACMw/wtsFFf_SrXM/s1600/IMG_0032_m.jpg 

 Получава се много вкусен десерт! Може да се гарнира и с допълнително шоколад, който предварително е разтопен на водна баня. Не по-малко хубаво би се получило и с друг конфитюр. Но аз лично много харесах комбинацията на натурален шоколад и черешово сладко.


 https://1.bp.blogspot.com/-Yo3W_tShp34/VGNGIffDJRI/AAAAAAAACM8/-XFe-psxCJw/s1600/IMG_9991_m.jpg





https://3.bp.blogspot.com/-8W6SjD0jqwM/VGNGHuJt_7I/AAAAAAAACM4/1sBCgGRLLP8/s1600/IMG_0057_m.jpg


Вили, сърдечно благодаря за поканата! Много ме зарадва и ще съм още по-доволна, ако съм успяла да избера подходящата рецепта. Знам, че и двете обичаме сладичко... Не открих предложение при теб за чийзкейк и именно затова избрах аз да ти го поднеса. Дано да ти се услади! ❀ Няма да пропусна да ти пожелая и много вдъхновение, за да изпъстряш местенцето си все така с вкусотии. И с много настроение, разбира се! Защото закъде сме без него! Като подкрепа ти изпращам поне един чувал с усмивки (другият ще е от Дядо Коледа). ;)












16 коментара:

  1. Страхотна гостенка си имаш днес,Вили.Как хубаво си я описала само слънчице си е нали :) Да ви е сладко,прекрасен десерт.Заредихте ме и двечките с позитивна енергия и доброта :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таничка, радвам се, че намина! Ами слънчице е :) Да ни е сладко, но щом си тук, не забравяй и ти да се почерпиш! Усмихна ме!!

      Изтриване
  2. Колко приятно е да прочетеш такива прекрасни, мили думи, да се насладиш на изкушаващ сладкиш, да се насладиш на приятна компания... Благодаря ви, доставихте ми истинско удоволствие, дами! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, благодаря ти, че намина за да ни доставиш удоволствие и с твоето присъствие! Прегръдки :)

      Изтриване
  3. Чудесна компания сте двете, момичета! Да ви е сладко с този прекрасен чийзкейк!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. И двете сте намерили точните думи една за друга - точно така, все едно аз съм ги казала. Прекрасни сте, а десертчето е неустоимо!

    ОтговорИзтриване
  5. Вили, как добре сте уловили отличителните страни една на друга! С удоволствие се насладих на вашето гостуване, потопих се в думите ви и прекрасните снимки на сладкиша! Изпращам ви най-топлите си усмивки и пожелания!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти от сърце Люси :) Много се радвам, че си усетила прекрасната атмосфера! Слънчеви усмивки и топли поздрави Люси!

      Изтриване
  6. Вилииии, толкова мили думи си казала за мен... Направо ми е неудобно. Дано поне една мъничка трохичка от тях съм заслужила.
    И ако аз съм ти подарила усмивки, то ти на мен и много вълнение. :) Аз си имам усмивки от теб, от Цветето! :)
    Благодаря още веднъж за жеста и за приятните емоции! Прегръщам те и те очаквам и при мен - когато решиш и с каквото ти е на душа. Винаги си добре дошла!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, заслужаваш ги момиче, и още как :) Ти ми даряваш всеки ден от твоите слъчеви усмивки.
      Прегръщам те и аз, скоро ще намина и през твоето уютно местенце :) Благодаря ти Усмивке :)

      Изтриване
  7. Днес е деня на добротата и може би, както казват хората, няма нищо случайно на този свят, че именно днес надникнах тук и видях две слънчеви момичета, които са си на гости. Намерих толкова позитивизъм и доброта, а и толкова сладост, че просто се захласнах!!
    Поздравления мили момичета, бъдете все така позитивни и лъчезарни!! Прегръдки и на двечките!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Еее, Роси, добре си ни дошла! Благодаря ти за милите думи :) Прегръдки, и да не забравиш да се почерпиш!!

      Изтриване
  8. Много ви се зарадвах и "завидях" на приятната компания, която сте си устроили :) и двете сте прекрасни момичета, радвам се искрено всеки път на човешкото и усмихнато настроение между хората, а вие сте типичен пример за добронамереност!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, благодаря ти! Радвам се, че намина и сподели искрено усмивките с нас :) Прегръдки и топла и уютна неделя !!

      Изтриване