22 септември 2015 г.

Шницели от кайма

Всеки има свой поглед и своя рецепта за шницелите.
Моите изглеждат ето така:




Продукти:

300 г. кайма
1 яйце
3-4 с.л. галета
сол, черен пипер, кимион, чубрица
1 с.л. кисело мляко
щипка хлебна сода

и още -

галета за овалване


СТЪПКИ:

1. В купа смесваме всички продукти и омесваме добре.
2. Вземаме от каймата, колкото една праскова например, и преплескваме с ръце, за да се оформи шницел.
3. В отделна чиния изсипваме галета, в която овалваме шницела и от двете страни.
4. В подходяща плоска чиния подреждаме шницелите един върху друг и прибираме във фризера за около 30 минутки.
5. Загряваме не много олио в тиган и пържим шницелите до златисто на умерен котлон. 



Това е! Добър апетит!




4 коментара:

  1. Вили, чудесна идея за бърза вечеря, мила! Ще се възползвам от рецептата ти! Прегръдки и усмихнати почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, Люси, ще се радвам ако опиташ и така!!
      Прегръдки мила Люси!

      Изтриване
  2. Вили, за късна вечеря бих си дръпнала един шницел от твоите!

    ОтговорИзтриване