30 ноември 2015 г.

Бухти със сирене

Типична съботно-неделна закуска, когато имате повече време и не бързате сутрин.
Това не означава, че и през седмицата не можете да си ги направите, просто ви е нужно малко време.
От вечерта също е вариант да ги приготвите и изпържите, на сутринта пак са мекички. Но си е друго да ги хапнете още топлички. 
Ама толкова ми се усладиха, че докато ги пържех, поне пет си хапнах от тях! 
Така де, направете ги задължително!!


Продукти:

2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
около 200 г. сирене
4 ч.ч. брашно
олио за пържене

СТЪПКИ:

1. Пресяваме си брашното.
2. Смесваме разбитите яйца с киселото мляко с предварително разтворената в него сода. Добавяме натрошеното сирене и постепенно пресятото брашно.
3. Замесваме си не много твърдо тесто, което оставяме за 5-10 минутки да си почине.
4. Разточваме тестото на кора с дебелина около 1 см.
5. Нарязваме на квадрати, ромбове или с чаша изрязваме кръгове.
6. Пържим в сгорещена мазнина от двете страни до златисто.


Ние си ги хапваме с домашен доматен сок, праз или пресен лук и задължително с чаша айран.


Да ви е сладко и на вас!!

4 коментара:

  1. Много обичам бухтички, Вили! Грабвам си една и бягам!
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз ги правя по подобен начин, но не съм се сетила да слагам сирене в тях. Ще се опитат в най-скоро време!
    Поздрави, Вили!

    ОтговорИзтриване