7 ноември 2015 г.

Целувки

Толкова пъти съм правила целувки, но половината от тях са били някакви нескопосани опити. Но човек се учи с практиката нали!! 
Лесно е да разбиеш белтъци с пудра захар на твърд сняг, после да оформиш целувки и да ги изсушиш!! Е, да ама не винаги е така, поне при мен.
Или яйцата са ми студени, и нищо не се получава, или не ги оформям достатъчно добре, или не мога да ги изсуша както трябва!
Има си няколко простички правила все пак за едни успешни целувки.
Е, тези не са от най-хубавите, но са моите и съм изключително доволна от резултата!! Абе радвам се като малко дете!! За това, макар и простички споделям моите целувки!!



Продукти:

4 белтъка
1 ч.ч. пудра захар
1-2 ванилии по желание

СТЪПКИ:

1. Отделяме жълтъци от белтъци, така че в белтъците да не е попаднала и частица от жълтъците - много е важно. 
2. Разбиваме с миксер белтъците с пудрата захар до гъст сняг. 
3. Върху леко намаслена хартия за печене постлана върху подходяща тавичка, шприцоваме на разстояние от белтъчната смес.
А може и с лъжица направо да се гребва от сместа вместо да се използва шприц.
3. Сушим целувките на много слаба фурна - 80-100 градуса около два часа.

По желание може да поръсите с шоколадови или цветни пръчици, или с кокосови стърготини.

Яйцата трябва да са със стайна температура, за да се получи хубав пухкав сняг. 
Ако пък случайно допуснете да ги сложите направо от хладилника, затоплете леко в микровълновата белтъците и после разбийте.

Сушенето е малко дълъг процес, за това трябва да сте търпеливи.
Може да затоплите фурната до 100 градуса и да изключите. Сложете целувките, и сушете. Когато градусите паднат до 70-80, отново включете и вдигнете до 100. Разбира се това е възможно да се следи само при фурни с дисплей, който показва градусите. Но пък е изпробвано, за това го и споделям.


Резултатът е едни чудесни хрупкави и добре изсушени целувки, които свършват за минутки. За това, няма начин, налага се да ги поскривам!!


По желание може да направите целувките с орехи, лешници, бадеми или сушени плодове.
За целта върху намаслена хартия слагаме по лъжица от ядките или сушените плодове, а върху тях шприцоваме целувките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар