12 март 2016 г.

Пълнени кафеви печурки

Не съм любител на гъбите, но често ги приготвям, защото моята половинка и голямата ни дъщеря ги обичат. Най-често ги приготвям с ориз, в яхнии, с месо и картофи ..
Този път въпреки, че бяха доста дребнички, реших да ги напълня.
Дали тези гъби са по-вкусни не знам, но определено така и на мен ми харесаха.


Просто пълнени гъбки, но пък са много вкусни, за това и реших да споделя и тук.

Продукти:

гъби печурки - в моя случай кафеви 
чисто масло
сол, черен пипер на вкус
бекон - по желание
сирене
моцарела или кашкавал, топено сирене ...


СТЪПКИ:

1. Почистваме гъбите и внимателно отделяме пънчетата им.
2. В подходяща тавичка нареждаме гъбите с отвора нагоре, а около тях и пънчетата легнали.
Във всяка чашка на гъбките поръсваме сол и черен пипер и слагаме по малко чисто масло. Пънчетата също посоляваме и поръсваме с черен пипер, и съвсем леко със зехтин или олио.
3. Наливаме съвсем малко вода на дъното на тавичката и запичаме гъбите в предварително загрята фурна на 180-200 градуса за десетина минутки.
4. Изваждаме ги и във всяка чашка на гъбките слагаме по парче бекон - по желание, парче сирене, а отгоре моцарела, или топено сирене или кашкавал.
5. Връщаме отново във фурната и печем до златист загар.





Няма коментари:

Публикуване на коментар