11 март 2016 г.

Бисквитено руло с банан

Ами отново бисквитено, защото се прави бързо, лесно и е много вкусно!
Май вече забелязахте, че го предпочитаме, дали ще е триъгълното с банан, с крем от сметана и крема сирене, с маслен крем, с крем от извара и крема сирене, снежното руло, рулото с кокос, или с морковисладкия салам - и май това бяха, освен ако не съм пропуснала някое!
Вариантите за бисквитено руло са безброй, според вкуса, продуктите и фантазията ви!
А днес моето предложение е отново с банан!
Продукти:

300 г. бисквити
1 ч.ч. смлени орехови ядки
100 г. чисто масло
1/2 ч.ч. пудра захар - но може и повече
1/2 ч.ч. прясно мляко
13-14 бр. фурми 
2 банана

пудра захар за поръсване

От продуктите направих две рула, с дължина на използваните банани!


СТЪПКИ:

1. В прясното мляко накисваме за около 40 минути нарязаните на дребни парчета фурми. А може и този момент да се прескочи, но така фурмите ще поомекнат още повече.
2. Смиламе бисквитите в блендер или орехомелачка, или ги натрошаваме на дребно с помоща на дървено чукче, предварително сложени в найлонова торбичка.
3. В купа изсипваме бисквитите, добавяме размекнатото масло, пудрата захари и всички останали продукти, без бананите. Объркваме, най-добре с ръце всичко до хомогенна смес.
4. Върху две парчета домакинско фолио разстиламе половината от сместа, оформяме правоъгълник, по следата слагаме банан. С помоща на фолиото обвиваме банан с бисквитената смес и оформяме руло.
По същият начин оформяме и второто руло.
Завиваме добре и слагаме във фризера за около 30-40 минути да стегнат.5. Преди поднасяне поръсваме рулото с пудра захар по желание и режем на парчета.


Бързо, лесно и вкусно!!
  3 коментара: