19 август 2018 г.

Яхния със свинско рагу и зеленчуци

У дома честичко си хапваме рагу, особено на фурна с картофки.
Този път е нещо различно и съвсем елементарно, но много вкусно.



Продукти:

1 кг. свинско рагу
1 глава кромид лук
1 пипер
1 - 2 моркова
200 г. царевица
200-300 г. грах
1-2 домата или доматено пюре
3-4 дафинови листа
сол, черен и червен пипер на вкус
олио

пресен магданоз
лимети или лимон 


СТЪПКИ:

1. Почистваме и измиваме добре лука, моркова и пипера. Нарязваме ги на дребно, или на по-едро, както на вас ви харесва и допада.
2. Почистваме и измиваме добре свинското рагу. Ако е на по-едри парчета го режем на по-дребни, подходящи за яхния.
3. В подходящ съд, най-добре в по-голяма тенджера задушаваме зеленчуците в малко олио - около 5 с.л., заедно с парчетата рагу.
4. Добавяме настърганите домати /или доматено пюре/, разбъркваме и оставяме за 2-3 минути. Доливаме вода, около литър и разбъркваме.
5. Добавяме последователно подправките на вкус, дафиновите листа, граха и царевицата.
6. Готвим или на котлон под капак, или както аз направих в моя случай - във фурна до готовност, около 40-50 минути на 180 градуса.



Поднасяме яхнията с  лимети /или лимон/ и пресен магданоз.
Ще останете очаровани от вкуса на това простичко ястие.


Добър апетит!! 

1 коментар: