11 септември 2018 г.

Пълнени пиперки с боб и кайма

Ако обичате пълнени пиперки, ви предлагам да разнообразите с пълнежа и да ги приготвите с  боб, кайма и зеленчуци. Също толкова вкусно, както традиционните пълнени пиперки с кайма и ориз например.


Тъй като всичко правих без точно определени количества на продуктите, ще изредя само необходимите продукти и начина на приготвяне. Според предпочитанията и вкуса, може да добавяте или намаляте количеството на необходимите продукти.

Продукти:

пиперки
боб
кайма
моркови
гъби
лук
червен и черен пипер, сол на вкус
олио


СТЪПКИ:

1. Почистваме боба и варим до полуготовност. Може да се използва и готов, сварен боб от консерва.
2. В подходящ съд с 3-4 с.л. олио запържваме нарязаните на дребно лук, моркови и гъби, заедно с каймата. Добавяме и подправки на вкус.
3. Изключваме котлона и към запържените зеленчуци, прибавяме и отцедения боб. Объркваме всичко внимателно.
4. Измиваме пиперките, отрязваме капачетата и ги почистваме от семките.
5. Пълним пиперките с готовата смес и ги нареждаме в тава. Ако остане от сместа, я разпределяме между пиперките.
6. Наливаме вода до половината на пиперките и ги слагаме да се пекат в загрята на 180 градуса фурна.





Няма коментари:

Публикуване на коментар