29 декември 2018 г.

Свинско роле в зелев лист

Основното ястие в менюто за изминалият ми рожден ден беше това роле, както винаги измислено набързо и в движение!! Наистина нямах идея какво да направя, просто извадих парче свинско от фризера и докато си вършех останалата къщна работа смятах да реша какво да бъде. Да ама не. В момента, когато трябваше да го готвя, ужас, не знаех какво да правя. Първо реших да са парчета месо, увити в зелеви листа като сарми, после реших пържоли и го нарязах на тънки парчета, подходящи за сочни пържоли. Да, но като го нарязах, реших че няма да са пържоли, а искам да е роле, малки ролета хаха. И тъй като не беше взето решение на момента, за каквото се сетих и бе пред очите ми, това и сложих в ролето. После вече видях, че можеше да добавя и друго, но и така си беше вкусно!
Но светлината за снимките беше ужасна този ден, и след като вече беше изядено всичко, видях че не съм успяла да направя почти нищо. Но ви уверявам, може да са обикновени роленца, но бяха страшно вкусни!! 



 Продукти:

свинско месо - от врат или бут
кисело зеле /зелеви листа/

за плънката:
печен пипер
кисели краставички


за гарнитура:
картофи
лук

марината за месото:
черен пипер
червен пипер
соев сос
кимион
сол
олио



СТЪПКИ:

1. Нарязваме свинското на пържоли и ги начукваме хубаво на тънко. 
2. В купичка объркваме продуктите за марината, в зависимост от броя на пържолите, направете и количество марина. Всяка пържола потапяме хубаво и от двете страни в марината, за да поемат и подреждаме в тавичка. Оставяме така за час поне, ако имате време. Аз нямах и за това действах веднага.
3. Върху всяка пържола поставяме по парче печен пипер, и нарязани на дребно кисели краставички. Завиваме внимателно на роле и стягаме с дебел конец или забучваме клечки от двата края. 
4. Всяко роле завиваме в зелеви листа /от кисело зеле/.
5. Подреждаме ролетата в тавичка, покрита с алуминиево фолио, леко намазнено.
6. За гарнитура нарязах картофи и лук, които също потапях в марината за месото,  и сложих в тавичката до ролетата.
7. Печем в предварително затоплена фурна на 200 градуса, като от време на време обръщаме ролетата и разбъркваме картофите.


Стана уникално вкусно, дали защото бяхме гладни, или защото имах такъв хубав повод!!
Наздраве!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар