13 януари 2019 г.

Руло от кайма в бутер тесто

Много, много вкусно руло от кайма, а и доста ефектно, с чиято плънка можете да експериментирате всеки път според предпочитанията, вкуса или с каквото разполагате в момента. 
Това е вариант на познатото руло "Стефани", но с по-различна плънка и с разликата, че се пече в бутер тесто. Комбинацията е чудесна! 


Продукти:
400 г. бутер тесто

за рулото от кайма:
500 г. кайма
3-4 с.л. галета
1 яйце /1/2 за каймата, 1/2 за намазване на бутер тестото/
черен пипер, чубрица, кимион, сол

за плънката:
1 ч.ч. царевица
1 ч.ч. грах
3-4 червен печен пипер
3-4 кисели краставички

СТЪПКИ:

1. Омесваме си каймата с подправките, галетата и 1/2 яйце. 
2. Върху хартия за печене /леко набрашнена/ разточваме  бутер тестото, като се съобразяваме с големината на тавата, в която ще печем. Най-добре това да е тавата, която е към фурната.
3. С мокри ръце върху стреч фолио, разстиламе каймата по дължина със същите размери на бутер тестото. По средата /по дължина/ на каймата разпределяме царевицата, граха, нарязани на малки кубчета краставички и на малки парчета печен пипер.
4. С помоща на стреч фолиото оформяме рулото, като го запечатваме добре и от двата края. Прехвърляме рулото в средата на бутер тестото.
5. От двете страни на рулото с остър нож режем бутер тестото на ленти с ширина около 2 см. Редуваме лентите и от двете страни, като ги прехвърляме върху рулото и леко притискаме.
6. Намазване бутер тестото с другата половина от  яйцето и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.



Сервираме рулото нарязано на филии със салата според сезона!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар