5 януари 2019 г.

Бананови бисквити

Ароматът на банан се разнасяше из цялата кухня, докато пекох тези невероятни бисквити. Ако обичате да си хапвате банани, непременно си направете от тези бисквити. Вървят с кафе, чай, мляко, без нищо, толкова леки бисквити, чак не усещаш как ги ядеш една след друга и не ти е съвестно, че прекаляваш :)
На вид не са нищо особено, но с първата хапка ще се влюбите в тях!



Продукти:

3 ч.ч. брашно
2 банана /добре узрели/
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. бакпулвер
ванилия
щипка сол

За овалване:
1 ч.л. канела + 1/2 ч.ч захар



СТЪПКИ:

1. В купа си намачкваме бананите с вилица или пюрираме с пасатор. Към тях добавяме олиото, захарта и ванилията. Объркваме добре и последователно добавяме пресятото брашно, заедно с бакпулвера, и солта.
2. Объркваме добре всичко и оставяме в хладилника поне за час. 
3. В малка купичка объркваме канелата със захарта за овалване на бисквитките.
4. С намазнени с олио ръце, за да не залепне тестото оформяме топчета с големината на орех, които овалваме в канелата и захарта и леко натискаме с длани, за да се получат бисквитки. В тава покрита с хартия за печене подреждаме бисквитите и печем в предварително затоплена фурна /с вентилатор/ за 10-ина минути, докато придобият златист цвят. Когато ги извадите от фурната, оставете за минута-две в тавата. 

Докато се суетях над снимките, Дари се появи в кадър със своята заразяваща усмивка :)


А тук Вили /голямата ни дъщеря/ искаше дори да ги отмъкне :)





Няма коментари:

Публикуване на коментар