7 януари 2019 г.

Тиквени сладки с крем


Типично зимни сладки, меки, ухаещи на канела и мед. 
На следващият ден са още по-меки и вкусни!


Продукти:

1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. тиква /сварена пюрирана/
1 яйце
1/2 ч.ч. захар
3 с.л. мед
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. хлебна сода
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. смлени орехи

За крема:
1 пак. крема сирене
50 г. чисто масло
1/2 ч.ч. пудра захар


СТЪПКИ:

1. В купа чукваме яйцето, към него добавяме захарта и разбиваме с миксер, с тел, или с вилица. Прибавяме олиото, сварената и пюрирана тиква, меда, канелата, орехите и разбъркваме отново добре.
2. Към тази смес прибавяме постепенно пресятото брашно, заедно с бакпулвера и содата. Объркваме всичко много добре до хомогенна смес.
3. В тава покрита с хартия за печене, с помоща на супена лъжица оформяме сладки с еднаква големина, като оставяме малко разстояние между тях. 
4. Печем ги в предварително затоплена фурна за 10-ина минути или докато придобият приятен златист загар. След като ги извадим от фурната, оставяме за 1-2 минути в тавата.
5. Слепваме две по две сладките с крема, и овалваме по желание с кокосови стърготини или смлени орехи.




Няма коментари:

Публикуване на коментар