10 февруари 2019 г.

Бисквитен сладкиш с малини и млечно-ябълков крем

Много рядко се впускам в по-сложни сладкиши или торти. Нямам търпението, а и честно не ми се отдават много. За това пък лесните сладкиши са хит при мен. Като този бисквитен разкош, с който импровизирах. Дори не знаех какво точно правя и какво ще слагам между бисквитките :) Но признавам всички си "облизаха пръстите". 



Продукти:

30 броя какаови бисквити
4 средно големи ябълки
1/2 ч.ч. пудра захар
1 коф. кисело мляко /400г./
1/2 ч.ч. кристална захар
2 пак. желатин 
замразени малини
орехови ядки за поръсване


СТЪПКИ:

1. В огнеупорен съд /в моя случай в гювече/, слагаме четири ябълки /измити и почистени от семки и дръжки/, добавяме 100 мл. вода и поставяме в микровълновата за пет минутки на маскимална мощност. 
2. Към омекналите ябълки добавяме 1/2 ч.ч пудра захар и с пасатор пюрираме.
3. В отделен съд объркваме киселото мляко с 1/2 ч.ч. кристална захар.
4. Желатинът разтваряме в 100 мл. вода. Изчакваме да набъбне и леко стопляме /за около 7-8 секунди/ в микровълновата, за да се разтвори.
5. Смесваме киселото мляко с ябълките, и към тях добавяме желатина и объркваме добре до хомогенна смес.
6. В правоъгълна тавичка нареждаме 10 броя бисквити, върху тях нареждаме малини /върху всяка бисквитка да има поне по една малина/. Върху малините разпределяме 1/3 от млечно-ябълковия крем. Отгоре пак ред бисквити, малини и крем и завършваме с третия ред бисквити, покрити с малини и крем.
7. Оставяме поне за два часа в хладилника да стегне. 


Поднасяме поръсен с орехови ядки или малинов или ябълков топинг.




Няма коментари:

Публикуване на коментар